Emil Brandqvist Trio - Suomen konsertit


Emil Brandqvist Trio Joensuun Pakkahuoneella
perjantaina 18.03.2022 klo 20

Liput 20 € ovelta tai ennakkovarauksella:
info@turundot.fi / 050-3538350

 

Emil Brandqvist Trio on kansainvälisesti palkittu jazzyhtye, jonka ohjelmistosta vastaa pääosin ruotsalainen rumpali-säveltäjä Emil Brandqvist. Melodiat saavat paljon tilaa Brandqvistin musiikissa, johon hän hakee inspiraatiota ennakkoluulottomasti kansansävelmistä ja klassisesta musiikista. Hänen sävellyksiään on kuultu myös useissa pohjoismaisissa elokuvissa.

Brandqvistin lisäksi triossa soittavat pianisti Tuomas A. Turunen sekä kontrabasisti Max Thornberg. Kolmikon tavaramerkiksi on muodostunut virtaava, dynaaminen ja meditatiivisiakin muotoja saava skandinaavinen jazz.

Emil Brandqvist Trio on julkaissut viisi albumia saksalaisella Skip Records -levymerkillä ja ollut kovassa nosteessa nimenomaan Keski-Euroopassa. Menestyksestä kertovat muun muassa Saksan levykriitikoiden palkinto, Jazz ECHO -ehdokkuus, top 3 -sijoitus Saksan virallisella jazzlistalla ja miljoonat kuuntelukerrat internetin suoratoistopalveluissa.

Yhtye on ollut artistivieraana muun muassa Saksan kulttuuriradiossa ja ZDF-televisiokanavalla, ja esiintymishistoria kattaa toista sataa konserttia Euroopassa ja Aasiassa.


Entering the woods -kiertue 2022

Moneen kertaan peruttu ja siirretty Entering the Woods -kiertue kattaa yli 30 konserttia: Basel, Zürich, Berlin, Hamburg, München, Stuttgart, Freiburg, Tukholma, Lichenstein... ja nyt siis myös Joensuu!

Emil Brandqvist Trio konsertoi Suomessa 16.3.-19.3. Joensuu ja Pakkahuone varmistui konserttipaikaksi vasta viime hetkillä, kun trio halusi täydentää kiertueohjelmaa yhdellä "ad hoc" -konsertilla. Kolmikko esittää musiikkia trion viimeisimmältä, vuonna 2020 julkaistulta "Entering the Woods" -albumilta sekä parhaita paloja yli 15-vuotiselta taipaleeltaan.

Emil Brandqvist Trio, rummut
Max Thornberg, kontrabasso
Tuomas A. Turunen, piano

Lisätietoa triosta + musiikkia: emilbrandqvisttrio.com