Valot Tuhannet -joulukonsertit

Valot Tuhannet -joulukonserteilla on pitkät, aina vuoteen 2006 ulottuvat perinteet Pohjois-Karjalassa. Milloin on kierretty pitkin poikin kotimaakuntaa kymmenissä eri kirkoissa ja saleissa, milloin kurkattu Savon ja eteläisenkin Suomen puolelle lauluyhtye LuoTun, jousikvartetin ja muiden muusikkoystävien voimin.Tekijöilleen konsertit ovat alusta saakka olleet sydämen asia. Tärkeä askel kohti joulun aitoa rauhaa ja iloa, keino virittää yleisö näihin tunnelmiin ja virittäytyä itsekin.

Valot Tuhannet 2018: Marian Joulu

Tänä vuonna konsertti kantaa lisänimeä "Marian joulu", kun keskiössä ovat erityisesti äiti Marian tunteet ja ajatukset joulun ihmeen äärellä. Sopraanot Talvi-Maaria Turunen ja Henna-Mari Luolamo kuljettavat joulun tarinaa aina Marian sylistä tähän päivään: hiljaiseen, tummaan jouluyöhön, jossa ihmisellä on aikaa kuulostella ja avata sydämensä joulun sanomalle.
Pianon helein sävyin tarinaa puolestaan maalaa tänä jouluna Etelä-Karjalan puolelta Joensuun seudulle asettunut Pinja Hasu. Konsertti on ensimmäinen laatuaan juuri tällä kokoonpanolla. Vuosien saatossa syntynyt erityinen "Valot Tuhennet -henki" soi pianotaiteilija Tuomas A. Turusen sovituksissa: niiden myötä Tuomas lähettää jouluerveisensä kaikille kuulijoille Euroopan kiertueeltaan.

Lämpimästi tervetuloa!

LuoTu ja Tuomas Turunen

Henna-Mari Luolamo, Timo Turunen, Talvi-Maaria Turunen sekä Tuomas Turunen


Valot Tuhannet -tunnelmia Mikaeli-salissa Mikkelissä:
Valot Tuhannet -joululevy

Musiikkiryhmä LuoTu on julkaissut kaksi joululevyä. Valot Tuhannet I- ja Valot Tuhannet II -CD-levyjä voi tilata hintaan 20 € /kpl sis. toimituskulut. Ilmoita tilauksesi sähköpostilla osoiteeseen info@turundot.fi. Ilmoita levyjen määrä, toimitusosoite sekä myös laskutusosoite mikäli ei sama.


Näytteitä Valot Tuhannet II -albumilta...