Emil Brandqvist Trio Joensuussa 18.03.2022
8.3.2022


Emil Brandqvist Trion "Ad Hoc" -konsertti Joensuun Pakkahuoneella perjantaina 18.03.2022 klo 20:00


Tiedustelut ja paikkavaraukset:

info@turundot.fi
050-3538350

Liput: 20 € / 10 € (opiskelijat)

Lipunmyynti ovelta n. 30 min ennen konsertin alkua

---


Ruotsalais-suomalainen Emil Brandqvist Trio konsertoi Suomessa 16.3.-19.3. Joensuu ja Pakkahuone varmistui konserttipaikaksi vasta viime hetkillä, kun trio halusi täydentää kiertueohjelmaa yhdellä "ad hoc" -konsertilla.

Samana päivänä alkuillasta konsertoi Panu Savolaisen Soiva Trio Rantakylän kirkossa klo 18. Halukkaat jazzin ystävät ehtivät hyvin Rantakylästä myös Pakkahuoneen konserttiin mukaan.

Emil Brandqvist Trio on kansainvälisesti palkittu jazzyhtye, jonka ohjelmistosta vastaa pääosin ruotsalainen rumpali-säveltäjä Emil Brandqvist. Melodiat saavat paljon tilaa Brandqvistin musiikissa, johon hän hakee inspiraatiota ennakkoluulottomasti kansansävelmistä ja klassisesta musiikista. Hänen sävellyksiään on kuultu myös useissa pohjoismaisissa elokuvissa.

Brandqvistin lisäksi triossa soittavat pianisti Tuomas A. Turunen sekä kontrabasisti Max Thornberg. Kolmikon tavaramerkiksi on muodostunut virtaava, dynaaminen ja meditatiivisiakin muotoja saava skandinaavinen jazz.

Emil Brandqvist Trio on julkaissut viisi albumia saksalaisella Skip Records -levymerkillä ja ollut kovassa nosteessa nimenomaan Keski-Euroopassa. Menestyksestä kertovat muun muassa Saksan levykriitikoiden palkinto, Jazz ECHO -ehdokkuus, top 3 -sijoitus Saksan virallisella jazzlistalla ja miljoonat kuuntelukerrat internetin suoratoistopalveluissa.

Yhtye on ollut artistivieraana muun muassa Saksan kulttuuriradiossa ja ZDF-televisiokanavalla, ja esiintymishistoria kattaa toista sataa konserttia Euroopassa ja Aasiassa.

Emil Brandqvist Trio, rummut
Max Thornberg, kontrabasso
Tuomas A. Turunen, piano

Lisätietoa triosta + musiikkia: emilbrandqvisttrio.com