Oopperalavalta lumiseen metsään – millainen oli mennyt vuosi?
31.12.2020

Tämän vuosikymmenen alku jättää historiaan tummia sävyjä, mutta kyllä paljon hyviä muistoja jäi Turundotin vuodesta 2020.

Tasan vuosi sitten, uuden vuoden aattona ensi-iltansa sai
Cosi fan Tutte - kaikki on peliä -tuotantomme. Oopperan täysin uusi suomennos, ohjaus ja orkestrointi oli iso mutta hedelmällinen ponnistus, joka palkittiin yleisön huiman hienolla palautteella ja mukanaelämisellä – tästä olemme edelleen erittäin kiitollisia. Odotamme sopivaa hetkeä, että saamme esityksen takaisin estraadeille.
 
Muista konserteistamme toteutui alle 20 prosenttia, mutta joukkoon mahtui hienoja hetkiä, kuten We Are Birds-yhtyeen debyyttikonsertti Pariisissa ja Emil Brandqvist Trion TV-esiintyminen saksalaisella WDR-kanavalla. Tuomaksen soolopiano-ohjelmistoa kuultiin alkuvuonna Hear&Now -festivaalilla Sveitsissä, ja Talvi-Maaria konsertoi Kaj Chydeniuksen kanssa Joensuun Musiikkitalvessa.
 
Monta suunnitelmaa peruuntui, mutta syntyi myös paljon uutta. Syksyllä 2019 alkanut kehittämishankkeemme jatkui lokakuuhun 2020 asti. Projektin puitteissa lanseerasimme Talvitar-sivuston ja uuden äänenkäytön coaching-palvelun (katso lisää https://talvitar.com/) sekä Grand Slam -workshopin ja -vlogin. Opimme paljon uutta digitalisaation mahdollisuuksista, ja saimme vietyä etäkoulutustoiminnan aivan uudelle tasolle. Moni konsepti ja tuoteidea odottaa jatkokehittämistä. Seuraavaksi työn alle tulevat verkkokurssi ja yrityksille suunnattu musiikkituotantopalvelu.

Vuoden viimeiseen tuotokseen ryhdyimme ihan muutamien päivien varoitusajalla, hetken inspiraatiosta. Revontulet on Turundot-tiimin ensimmäinen virallinen musiikkivideo, ja olimme suorastaan ihmeissämme siitä, miten kaikki palaset loksahtelivat kohdalleen tässä proggiksessa. Katso talvinen tarina YouTubessa